Over mij

Mijn naam is Rozemarijn de Klerk (1967). Organiseren zit mij in het bloed en daarom heb ik na het VWO een HBO Management diploma behaald, waarmee ik aan de slag ging als leidinggevende in het bedrijfsleven. Na een aantal jaar werd ik moeder en het bedrijfsleven voelde op een gegeven moment niet meer goed. Ik ben mij gaan omscholen naar leerkracht en later naar directeur basisonderwijs. Na 10 jaar in het onderwijs gewerkt te hebben, werd ik mij bewust dat ik vooral plezier beleefde aan alle gesprekken die ik voerde met kinderen, ouders en collega’s.  

Om mensen beter te kunnen begeleiden heb ik bij de Academie voor Counselling en Coaching (ACC) mijn diploma Academisch Counsellor en Coach behaald en ben ik, als zelfstandige, directeuren, leerkrachten en privé personen gaan coachen. Na een paar jaar ben ik mij ook gaan ontwikkelen als healer, reader en medium bij verschillende opleidingsinstituten in Nederland en aan het Arthur Findlay College in Engeland, omdat mijn gevoeligheid en intuïtie steeds sterker werden. Deze ontwikkeling is nog steeds gaande. Ik had en heb er veel plezier in en heb gedurende een aantal jaren ook cursussen Intuïtieve Ontwikkeling gegeven.  

En toen werd ik in 2013 ziek. Althans mijn voeten gingen zodanig branden dat lopen te pijnlijk werd en ik kreeg de diagnose erythromelalgia. Een heel medisch traject volgde met veel medicatie en buitenshuis kon ik mij alleen nog maar in een scootmobiel verplaatsen. Mijn leven werd kleiner en ik moest stoppen met lesgeven. Gelukkig had ik mijn coachingspraktijk aan huis en kon ik als coach werkzaam blijven. Wel merkte ik dat ik door alle medicatie van mezelf af raakte; ik was niet meer mijn sprankelende ik en ik besloot de medicatie af te bouwen. Begin 2017 was ik vrij van medicatie en ben ik allerlei therapieën, fysieke en geestelijke, gaan volgen om sterker te worden. Ondertussen ontwikkelde ik mij verder als medium en dat gaf mij veel steun. Ook las ik veel boeken over de invloed van gedachten en emoties op je welzijn en je welbevinden. In het voorjaar van 2020 ging de balans naar de goede kant omslaan en kon ik voorzichtig gaan lopen. Mijn leven veranderde op een positieve manier: de pijn bepaalde niet meer mijn leven en ik kon weer wandelen en fietsen.

Ben je benieuwd naar mijn hele verhaal, lees dan mijn blog dat heeft gestaan op www.reducept.nl.

In juni 2020 ben ik gevraagd om bestuurslid te worden bij Spiritualistische Stichting Dienende Liefde, eigenaar van Spiritueel Huis Voorstraat 51 in Delft. Als secretaris ben ik sindsdien nauw betrokken en draag ik mijn steentje bij in de (her)ontwikkeling van deze stichting (zie www.voorstraat51.nl). Ook zet ik mij in als spreker en medium bij diverse activiteiten in Spiritueel Huis Voorstraat 51.

Alles wat ik heb geleerd (en leer) neem ik sinds 2007, toen ik als zelfstandige begon, mee in mijn coachingspraktijk. Ik doe het nog steeds met heel veel plezier. Dat cliënten met meer zelfvertrouwen en grip op hun leven vertrekken, maakt mij blij en dankbaar dat ik dit werk mag doen.

Achtergrond, over mij, Rozemarijn de Klerk