Human Design

Human Design kwam eind 2021 op mijn pad en het verraste mij hoezeer ik mezelf erin herkende. Ik raakte hier vervolgens zo enthousiast over dat ik me erin ben gaan verdiepen. Het heeft mij veel inzichten gegeven, meer begrip voor mezelf en ook voor de ander. Maar eerst, wat is Human Design?

Human Design is een systeem dat inzicht geeft in wie je in de kern bent, op basis van je geboortemoment. Het bevat voor een deel kennis van een aantal wetenschappen: kwantummechanica, biochemie, genetica en sterrenkunde. Ook vier esoterische systemen hebben invloed op Human Design: de astrologie, de Chinese I Tjing, de joodse kabbala en de hindoeïstische chakraleer. Het Human Design-systeem formuleert een handleiding op basis van jouw geboortemoment. Deze handleiding geeft je een richtlijn om dat wat in potentie in jou aanwezig is, beter te kunnen benutten. Het leert je keuzes te maken overeenkomstig je natuur. Het leert je om met de stroom mee te bewegen, in plaats van ertegenin. Het zegt heel stellig: dit ben je wel en dit ben je niet. Door onze conditioneringen (aangeleerd gedrag dat we o.a. hebben meegekregen in onze opvoeding) wijkt het leven dat we leiden op veel gebieden af van onze ware natuur en dat kan ons een ontevreden gevoel geven.

Human Design vraagt om zelf te gaan onderzoeken of jouw handleiding (blauwdruk) voor jou persoonlijk klopt, niet om het klakkeloos aan te nemen. Het is geen geloof of religie, het is een middel om jezelf te ontdekken, te begrijpen en te ontwikkelen. Human Design helpt je om vanuit deze invalshoek het experiment aan te gaan en te toetsen wat voor jou werkt en wat niet. Human Design daagt je uit: twijfel, toets en durf je zienswijze te veranderen!

Mijn werkwijze

Na het sturen van je naam, geboorteplaats, geboortedatum en geboortetijd ga ik aan de slag. Ik stel jouw blauwdruk (handleiding) volgens Human Design schriftelijk samen. Dit omvat ongeveer 25 pagina’s. Deze ontvang je per e-mail, met leeswijzer. We plannen direct een (eventueel online) nabespreking in na ongeveer een maand. Tijdens deze nabespreking kom jij uiteraard ter sprake, maar ook de ander die net anders is dan jij. Hierdoor kan er meer inzicht en begrip ontstaan voor jezelf en voor de ander, bijvoorbeeld je partner, kinderen, familieleden. In het gesprek wordt je blauwdruk ook praktisch gemaakt; hoe ermee om te gaan in het dagelijks leven. Na afloop krijg je een verslag van de nabespreking per mail.

Tijd nabespreking

1½ uur

Kosten

€ 200,- vooraf te voldoen, je ontvangt een factuur.

De uitleg over Human Design en de informatie over jouw profiel komen uit het boek ‘Human Design’ van Guido Wernink en Sarah Leers en van schoolofhumandesign.nl Ook heb ik zelf een analyse laten maken door Human Design analist Marije van der Laan, https://rockyourrainbow.com/ alwaar ik tevens de Workshop Living & Loving Your Design heb gevolgd.