Coaching en Counselling

De grootste overeenkomst behelst het doel: het oplossen van problemen, het leren omgaan met problemen en het beantwoorden van (levens)vragen.

Het verschil ligt in de oorzaak van het ontstaan van de problematiek.

Bij counselling is er sprake van problemen met (lichte) psycho-sociale achtergrond; denk aan aanhoudende stress, een gevoel van niet gelukkig zijn of aan het niet optimaal kunnen functioneren. Als het probleem bekend is, wordt in gezamenlijk overleg het doel bepaald en de stappen die genomen moeten worden om het doel te bereiken. 

Bij coaching gaat het meer om praktische zaken, zoals studie, werk, carrière, management, geld, reorganisatie en projecten. Coaching helpt nieuwe vaardigheden te leren, veranderingen door te voeren en doelen te bereiken. Dit alles met het doel om een gecoachte in staat te stellen om tot optimale prestaties te komen.

Voor wie

Ik kan iets voor jou betekenen als jij je herkent in de onderstaande vragen:

– Ben je op zoek naar de juiste balans in jouw leven (in werk en/of privé)?

– Hoe verder na ontslag?

– Hoe kun je beter inzicht krijgen in jezelf en in jouw ontwikkelingsmogelijkheden?

– Zou je graag meer plezier en zelfvertrouwen willen hebben en dit ook uitstralen?

– Wil je beter leren ontspannen?

– Wil je leren omgaan met jouw (lichamelijke) beperking en/of pijn?

– Zit je niet lekker in je vel en/of ben je vaak moe?

– Loop je vaak tegen conflicten aan, thuis en/of op het werk? 

– Ben je niet meer gemotiveerd en vind je het moeilijk om actie te ondernemen?

– Lukt het je niet meer om de positieve kanten van dingen te zien?

– Heb jij het gevoel dat jij (of jouw kind) helderziend en/of heldervoelend

  bent (is) en wil je hier mee leren omgaan?

– Hoe kunnen wij op een goede manier onze rol van ouder blijven vervullen tijdens en na onze echtscheiding? Of hoe kan ik dat?

Mijn werkwijze

Het uitgangspunt van de manier waarop ik coach en counsel is, dat ik mijn werkwijze aanpas aan de persoon. De één counsel ik (problematiek ligt op het persoonlijke en emotionele vlak), de ander coach ik (problematiek ligt op werkgerelateerd gebied) en bij een derde combineer ik het één met het ander, als persoonlijke en emotionele problemen gevolgen hebben op het uitvoeren van het werk. Ik werk dus niet volgens een vaststaand stramien. Om te onderzoeken of ik de juiste persoon ben om jou te begeleiden (er moet sprake zijn van wederzijds vertrouwen), vindt er eerst een kennismakingsgesprek plaats (veelal telefonisch). Na de daaropvolgende gesprekken waarin we helder krijgen wat jouw vraag- en/of probleemstelling is, bepalen we samen hoe jij, op basis van jouw vaardigheden, jouw kracht, jouw situatie en jouw wensen, stap voor stap gaat toewerken naar jouw doel. Het aantal gesprekken is afhankelijk van de aard van de problematiek en varieert van 5 tot 15. Alles wat wij bespreken blijft tussen ons; ik werk volgens de Ethische Code/Beroepscode voor Counsellors en Coaches van ACC.

Tijd:1 à 1¼ uur.

Kosten: € 69,50

Specialisaties

Ik ben gespecialiseerd in problematiek/vraagstelling gerelateerd aan het onderwijs (bijv. werkdruk), kinderen, burn-out, relatieproblemen, rouwverwerking / omgaan met verlies, re-integratie, persoonlijke ontwikkeling, loopbaanontwikkeling, omgaan met (lichamelijke) beperking en pijn, heldervoelend- en helderziendheid (ook voor kinderen), echtscheiding en carrièrevraagstukken.